شامی پوک – شامی لپه

شامی پوک – شامی لپه

مواد لازم جهت دستور پخت شامی پوک یا شامی لپه خانگی برای ۳ تا ۴ نفر:

گوشت قرمز یا گوشت مرغ ۲۵۰ گرم بدون استخوان باشد.
لپه یک پیمانه بخیسانید.
سیب زمینی ۱ عدد پوست بگیرید.
پیاز ۱ عدد خرد کنید.
تخم مرغ ۱ عدد کافی است.
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم کنار بگذارید.
زعفران به مقدارکم و به دلخواه

شامی پوک – شامی لپه

لپه را پاک کرده و از شب قبل خیسانده، بشویید و با کمی نمک و مقداری آب بپزید.
بعد از پخته شدن که آب آن تمام شده در صافی ریخته تا لعاب آن جدا و سرد شود.
پیاز خرد شده را داخل قابلمه همراه روغن کمی تفت دهید.
گوشت را به صورت تکه های کوچک خرد کنید و به پیاز اضافه کرده، سپس زردچوبه و فلفل سیاه را نیز روی آن بریزید.

گوشت را همراه با پیاز حدود ده الی پانزده دقیقه تفت دهید. بعد از تفت مقدار کمی آب بریزید و اجازه دهید تا پخته شود.
دقایق آخر سیب زمینی را هم پوست کنده،  کمی خرد کنید و داخلش بریزید. همچنین لپه ها را هم اضافه کنید.
بعد از پخت که آب گوشت کشیده شد، مواد را داخل میکسر بریزید و میکس کنید. داخل چرخ گوشت هم می توان چرخ کرد.

نمکش را تست کنید؛ اگر بی نمک است کمی نمک اضافه کنید. در صورت تمایل کمی زعفران دم شده هم بریزید و تخم مرغ را نیز اضافه کنید
و کمی ورز دهید. در ظرف را بپوشانید و آن را یک الی دو ساعت در یخچال قرار دهید تا منسجم شود .

بعد از استراحت، شامی ها را به این صورت چانه بگیرید و سرخ کنید:
گلوله ای از مواد را بردارید و کف دست گرد و پهن کنید و وسطش را با انگشت یک سوراخ کوچک ایجاد کرده
و داخل تابه همراه روغن با حرارت ملایم سرخ کنید.
شامی ها را به همین صورت چانه بگیرید و دو طرفش را سرخ کنید؛ بعد در ظرف مورد نظر بچینید و به دلخواه تزیین کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *