شیر و انواع آن

شیر و انواع آن

در ابتدا باید بگوییم که فواید نوشیدن شیر غیر قابل انکار می باشد.
شیر یک منبع غذایی طبیعی برای پستانداران است.
حیوانات و انسان‌ها، شیر را برای تغذیه کودک خود تولید می‌کنند
تا وقتی که فرزندانشان برای خوردن غذای جامد آماده شوند.

شیر به عنوان جزئی از تنقلات سالم حاوی مواد مغذی ارزشمندی مثل  کلسیم و پروتئین است
که به رشد سریع‌تر بدن بسیار کمک می‌کند.

اغلب تحقیقات در مورد شیر متناقض است، برخی آن را مضر و برخی آن را یک ماده غذایی مقوی و ارزشمند محسوب می کنند.
شیر علاوه بر اینکه استخوان‌ها را تقویت می کند،
فواید زیاد دیگری نیز دارد. این مزایا و فواید از فرآورده‌های شیر ​​مانند کره،
پنیر و شیر‌های طعم‌دار هم به دست می‌آید.

در کل، مصرف شیر برای حفظ سلامتی بسیار ضروری است
و منبع عالی تامین مواد معدنی برای همه سنین و همه ی افراد است.
معمولا با بزرگتر شدن نوزاد، شیر به تدریج جایگاه خود را از دست می دهد
و  آنها با کمتر نوشیدن شیر از مزایای سلامتی آن بهره کمتری خواهند برد.

باید توجه داشته باشید که مزایای شیر فقط مختص شیرخواران نیست بلکه همچنان برای افراد در هر سنی ادامه دارد.

شیر و انواع آن

شیر دارای 3جزء است:
جزء اول جزء آبیِ شیر است که به آن مائیت گفته می شود و دارای طبعی سرد و تر است.
جزء بعدی چربی شیر است که به آن دُهنیت گفته می شود و داری طبعی گرم و خشک است.
جزء سوم شیر همان جزئی است که با آن پنیر تهیه می کنیم و جُبنیت نام دارد که داری طبعی سرد و خشک است.
طبع شیر گاو معتدل است و شیر های کارخانه ای چون چربی شان گرفته شده،
داری طبعی سرد هستند و به افراد بلغمی یا دارای غلبه بلغم توصیه نمی شود.
شیر گاومیش و شیر شتر دارای طبعی گرم است و شیر گوسفند،
شیر غلیظی به حساب می آید و دارای طبعی  معتدل است.

شیر بز و شیر الاغ طبعی سرد دارند.

نوشیدن شیر نه موجب چاقی می‌شود نه لاغری؛ اما موجب کنترل اشتهای فرد می‌شود.

تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده است که مصرف شیر موجب احساس سیری در فرد می‌شود
و کاهش مصرف غذاهای مضر و تناسب اندام را به دنبال دارد. همچنین شیر،
منبع بسیار مناسبی از پتاسیم است که موجب تنظیم فشار خون می‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *