حلیم بادمجان

حلیم بادمجان (برای ۴ نفر)

برنج ۱ پیمانه مورد نیاز است.
بادمجان نیم کیلوگرم کافی است.
گوشت سردست ۲۰۰ گرم کافی است.
پیاز ۲ تا ۳ عدد و سیر ۲ الی ۳ حبه در صورت تمایل قابل حذف است.
پودر گردو برای تزئین به میزان لازم
نمک و زعفران دم کرده به میزان لازم
نعنا خشک به میزان لازم
کشک یک پیمانه
از هر نوع حبوباتی که دوست داشتید نیم پیمانه کافی است.

طرز تهیه حلیم بادمجان

ابتدا بادمجان ها را پوست کنده و قطعه قطعه کنید و چند ساعت در آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.
نوع حبوبات مورد استفاده بسته به نوع ذائقه افراد متفاوت است؛ که می توان از نخود، عدس، لپه یا لوبیا سفید استفاده کرد. عدس رنگ حلیم را کمی تیره می کند.
به جای گوشت از گوشت مرغ یا بوقلمون نیز می توان استفاده کرد.

یکی از پیازها را خرد کرده تفت دهید و بعد از آن گوشت را اضافه کنید و تفت دهید.
بعد از آن آب را اضافه کنید و اجازه دهید گوشت پخته شود.
در اواخر پخت، نمک و کمی زردچوبه اضافه نمایید و نیز کمی از آبگوشت باقی بماند.
بعد از پخت گوشت آن را از استخوان جدا کرده و ریش ریش کنید.
برنج را که خیسانده اید با آبگوشت بگذارید تا پخته شود. هر نوع حبوباتی که استفاده می کنید را نیز بپزید.
بقیه پیازها را هم خلال کرده، سرخ کنید و برای تزیین کنار بگذارید.
بادمجان‌ها را بگذارید تا پخته شود و بعد از پخته شدن با گوشت کوب بکوبید.
برنج و گوشت و حبوبات را نیز اضافه کنید و بکوبید.

کمی پیاز و سیر(در صورت تمایل) داخل تابه ریخته و کمی نعنا خشک اضافه کنید
و فورا از روی حرارت برداشته، به مواد کوبیده شده اضافه کنید و روی حرارت خیلی کم بگذارید.
ده دقیقه انتهای پخت زعفران و کشک را اضافه نمایید.
کشک زیاد نریزید که طعم کشک بادمجان ندهد و بعد از اضافه کردن کشک نیز زیاد روی حرارت نماند.
برای تزیین روی حلیم از پیازهای سرخ شده و کشک و پودر گردو استفاده کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *