دلمه برگ مو

دلمه برگ مو (برای ۸ نفر)

گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
برنج ۴ پیمانه لازم است
برگ مو جوان باشد و به مقدار مورد نیاز
سبزی دلمه ۳۰۰گرم مورد نیاز است و شامل: مرزه، نعنا، شوید، جعفری و ترخون می باشد و نسبت شوید بیشتر است.
پیاز متوسط ۲ عدد کافی است.
لپه یک پیمانه بردارید.
باقلا یک پیمانه و به دلخواه
روغن به میزان مورد نیاز و محلی باشد بهتر است.
نمک، ادویه، فلفل، آبلیمو یا سرکه و شکر به مقدار کافی و برای چاشنی؛ بسته به ذائقه، مورد نیاز است.

طرز تهیه دلمه برگ مو

چوب ته برگ های مو  را می بریم و آنها را شسته، در ظرفی می چینیم. مقداری آب به طوری که روی برگها را بگیرد با کمی نمک داخل ظرف می ریزیم و روی اجاق می‌گذاریم تا برگها یکی دو جوش بزنند و کمی نرم شوند.
سپس در صافی می ریزیم تا آب آنها برود و سرد شوند.
برنج را هم جداگانه میگذاریم خیس بخورد و کمی می جوشانیم.
لپه و باقلا را هم جداگانه میپزیم.
تابه را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن داخلش میریزیم.
داغ که شد پیاز خرد شده را اضافه کرده و تفت میدهیم. پیاز که طلایی شد زردچوبه اضافه میکنیم.

گوشت را به آن اضافه کرده، تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. برنج و لپه وباقلای نیم پخته شده را به گوشت اضافه کرده و هم میزنیم.
در آخر سبزی را اضافه کرده، تفت میدهیم وچاشنی(کمی نمک، فلفل، آبلیمو و کمی شکر) را به دلخواه روی مواد ریخته و هم میزنیم.

آن‌ها را از روی حرارت برمیداریم. سپس سه قاشق روغن در قابلمه مناسب ریخته و سه ردیف برگ ساده، ته قابلمه میچینیم.
برگ‌ها را دو عدد، دو عدد داخل هم قرار داده به طوری که شکاف برگها گرفته شود؛ بعد کمی از مایه دلمه وسط برگ میریزیم و اطراف برگ را روی هم میگذاریم و دلمه را محکم میپیچیم.

دلمه برگ مو

البته باید دقت کرد که دلمه ها کوچک و ظریف پیچیده شوند. دلمه ها را نزدیک هم یعنی بدون فاصله در قابلمه روی برگ ها میچینیم.
دو سه قاشق روغن آب کرده روی آنها میدهیم و یک لیوان آب داخل ظرف دلمه میریزیم تا با بخار پخته شود.

به دلخواه بشقابی کوچکتر از دهانه ی قابلمه وارونه روی دلمه قرار داده و در قابلمه را میبندیم. روی حرارت ملایم گذاشته تا بپزد. در اواخر طبخ بقیه ی چاشنی را روی دلمه ها میریزیم و باید توجه داشت در صورتی که چاشنی را زود بزنید برگ دلمه سفت می شود. دلمه برگ مو را می توان بدون شکر تهیه کرد و می توان به مایه دلمه کمی گوجه سبز بی هسته اضافه نمود. لای هر ردیف بین دلمه ها کمی گوجه سبز ریخت.
صرف سرد و گرم دلمه برگ مو، هر دو مطلوب است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *