شله زرد

شله زرد

برای تهیه ی حدودا چهار کاسه شله‌زرد این مواد مورد نیاز است:
برنج ایرانی یا نیم دانه ۱ لیوان بخیسانید.
شکر ۲ الی ۲/۵ لیوان کافی است.
کره  ۵۰ گرم باشد بهتر است.
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به مقدار لازم تهیه نمایید.
هل ساییده شده به مقدار لازم که عصاره ی آن بهتر است.
گلاب نصف استکان کافی است.
خلال بادام به مقدار لازم حدودا ۵۰ گرم مورد نیاز است.
دارچین و مغز پسته برای تزیین می توانید استفاده کنید.

طرز تهیه شله زرد

برنج را ازشب قبل بشویید و آنرا بخیسانید .خلال بادام ها را شسته و با آب و کمی گلاب بخیسانید.
برنج خیسانده شده را داخل قابلمه ی بزرگ ریخته، ۶ برابر مقدار برنج آب روی آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

میزان آب حتی تا ۸ برابر برنج هم ریخته می شود. این بستگی به نوع برنج و حرارت شعله دارد.
کف ایجاد شده روی برنج را بگیرید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
وقتی که مغز برنج نرم شد زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
لازم به ذکر است که شکر را قبل از زعفران اضافه نکنید؛ چون شکر باعث می شود که دانه های برنج خوب رنگ نگیرد و مغز برنج سفید  بماند.
بعد از اینکه زعفران را ریختید، شکر را نیز به تدریج و کم کم اضافه کنید و مرتب هم بزنید.

بعد از  مدتی خلال بادام را که با آب و گلاب خیسانده اید با هم  داخل شله‌زرد بریزید .
کره را هم اضافه کنید و هم بزنید و بعد روغن را هم اضافه کنید و هم بزنید.درآخر گلاب و هل را اضافه کنید.
برای اینکه در شله زرد دانه های هل مشخص نباشد هل را خوب بکوبید و داخل قوری دم کنید
و از صافی رد نمایید و عصاره اش را به شله‌زرد اضافه کنید.
اگر آب شله زرد کم بود می توانید به آن آب جوش اضافه کنید .
یک دم کنی در قابلمه بگذارید تا شله زرد جا بیفتد فقط باید حواستن باشدکه ته نگیره .
بعد از آماده شدن شله‌زرد در ظرف مورد نظر بریزید و با دارچین وخلال پسته تزیین نمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *