طرز تهیه مرصع پلو خوشمزه

طرز تهیه مرصع پلو خوشمزه

مرصع پلو یا جواهر پلو، در دوره ی صفوی ابداع شد.

یکی از غذاهای سنتی استان خراسان و فارس است که دارای رنگ و طعم متنوعی است.

مواد لازم:

برنج ۱کیلو(در صورت تمایل ایرانی)
مرغ کامل ۱عدد( گوشت هم می تواند باشد)
پیاز ۲عدد( اندازه متوسط آن باشد)
زعفران ۱/۳ قاشق چای خوری
مغز گردو و خلال بادام از هر کدام نصف لیوان
خلال پوست پرتقال یا نارنج از هر کدام یک سوم لیوان
کشمش و زرشک  یک لیوان متوسط
زردچوبه یک دوم قاشق چای خوری
نمک به هر اندازه که نیاز شد
شکر هم در صورت تمایل میتوانید استفاده کنید

روش پخت:

ابتدا برنج ها را شسته و میگذاریم در آب نمک چند ساعت خیس بخورد.

بعد از آن مرغ، خلال پوست پرتقال، زرشک و کشمش را که برای تزیین برنج است آماده میکنیم.

زرشک و کشمش را حدود دو ساعت در آب سرد به صورت جدا خیس میکنیم سپس مرغ را چهار تکه کرده با نمک، زردچوبه، یک عدد پیاز و مقداری آب میپزیم.

سپس استخوان های مرغ را از آن جدا کرده، گوشت مرغ را به قطعات کوچک تقسیم می کنیم.

بعد از آن خلال های شیرین شده را در روغن بر روی حرارت ملایم تفت میدهیم.

یک قاشق سوپ خوری شکر روی آن میریزیم و هم میزنیم؛ وقتی که خلال ها یکنواخت شد، زرشک وکشمش را از آب بیرون آورده، با نصف پیاز در روغن تفت میدهیم.

رنگ پیاز ها که طلایی شد، زرشک ها را روی آن میریزیم و خیلی کم تفت میدهیم تا زرشک ها نسوزد.

(در صورت ترش بودن کمی شکر روی آن می ریزیم و تفت می دهیم.)

نصف پیاز ها راهم با روغن تفت داده و بعد از اینکه طلایی شد کشمش را به آن اضافه میکنیم و یک تفت کوچک میدهیم.

حالا برنج خیس خورده را آبکش کرده دم می کنیم.

طرز تهیه مرصع پلو خوشمزه

مرغ پخته شده را با زرشک و کشمش مخلوط کرده و با خلالها روی برنج ریخته، کمی هم روغن داغ شده روی برنج می ریزیم.

نوش جان

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *