طرز تهیه ی قیمه ریزه ی اصفهانی

طرز تهیه ی قیمه ریزه ی اصفهانی (کوفته ریزه)

اصل و نسب قیمه ریزه را کسی نمی داند ولی تا حدودی یک غذای خانگی سنتی و قدیمی از شهر هنر و تاریخ ایران، اصفهان است. که در گویش اصفهانی به آن قرمزه نخودچی می گویند .

مواد لازم :
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم برای 4 نفر کافی است.
آرد نخود چی ۲ قاشق غذا خوری
پیاز ۱عدد( متوسط باشد بهتر است)
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری و سر پر باشد.
سیب زمینی ۱عدد (باز هم متوسط باشد)
زرد چوبه به مقدار ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل هر اندازه که مورد نیاز بود.
سبزیجات معطر مثل مرزه و ترخون (اگرخشک بود، 4قاشق غذاخوری )

طرز تهیه ی قیمه ریزه ی اصفهانی

ابتدا پیاز را پوست گرفته، از وسط نصف کرده؛ نصف پیاز را رنده می کنیم و در داخل ظرفی میریزیم.

گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم.

سپس سبزی خشک(مرزه، ترخون)، نمک، آرد نخود، فلفل و نصف قاشق چایخوری زرد چوبه را به
گوشت و پیاز اضافه کرده؛ باهم مخلوط می کنیم.

بعد از آن مواد را به صورت کوفته های ریز در آورده و کنار می گذاریم.

نصف دیگر پیاز را خرد می کنیم.

یک قابلمه کوچک را روی شعله متوسط گذاشته، کف آن را روغن و پیاز خرد شده میریزیم.

نصف دیگر قاشق چایخوری زرد چوبه روی پیاز ها میریزیم و آن را تفت می دهیم.

سیب زمینی را پوست کنده، خرد می کنیم و تکه های سیب زمینی را به قابلمه اضافه می کنیم. حدود دو دقیقه تفت  میدهیم.

بعد از آن رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و دوباره همه مواد را با هم تفت میدهیم.

یک و نیم پیمانه آب داخل قابلمه میریزیم درب آن را میبندیم و منتظر می مانیم تا آب جوش بیاید.

بعد از جوش آمدن؛ کوفته ها را داخل قابلمه ریخته و حرارت را کم میکنیم.

درب قابلمه را میبندیم و صبر میکنیم تا حدود یک ونیم ساعت غذا روی شعله ملایم بماند تا خوب جا بیفتد.

حالا قیمه ریزه ی ما یا همان کله گنجشکی آماده است.

نوش جان

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *