طرز پخت آش سنتی شله قلمکار

طرز پخت آش سنتی شله قلمکار

آش شله قلمکار به دلیل  محبوبیتی که در بین مردم دارد در اکثر شهرهای ایران مثل اصفهان، تبریز و … در نذر های مذهبی و مجالس پخته می شود.

اولین کسی که دستور پخت این غذای مقوی را داد، ناصرالدین شاه بود.

زمانی که برای تفریح به شکار می رفت دستور می داد این غذا را با سبزی های معطر بپزند.

همینطور حبوبات و گوشتی که در آن استفاده می شود سرشار از پروتیین و برای بچه ها و افراد کم خون بسیار مفید است.

مواد لازم

نیم کیلو گوشت بدون استخوان (چرخ کرده هم می تواند باشد)

۴ عدد پیاز متوسط (بر حسب سلیقه بیشتر)

سبزی ۲ کیلو شامل جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و شوید.

جعفری باید از همه کمتر باشد (بجای اسفناج از برگ چغندر هم می توانیم استفاده کنیم. )

ربع کیلو نخود و ربع کیلو لوبیا چیتی

یک فنجان روغن و نعنا، نمک و فلفل از هر کدام به اندازه ی دلخواه

طرز پخت آش سنتی شله قلمکار

حبوبات آش را، از شب قبل خیس کرده تا بهتر پخته شده و آش بهتر جا بیفتد.

پیاز ها را بر حسب سلیقه نگینی یا خلالی خرد می کنیم و در نصف فنجان روغنی که از قبل داشتیم سرخ می کنیم.

گوشتها را هم به تکه های کوچک در آورده، با پیاز کمی تفت داده

(البته در شله قلمکار بدون گوشت، که اکثرا هم درست می کنیم به جز گوشت، همه ی مواد گفته شده در آش وجود دارد.)

پس از آن سه لیوان آب داغ به ظرف مد نظر اضافه کرده و صبر می کنیم تا گوشتها کاملا پخته شود.

سپس آنها را کاملا له کرده و به مواد قبلی اضافه می کنیم.

در آخر حبوبات، برنج (در برنج ایرانی بهتر است برنج ۴ساعت در آب و نمک بماند.)

سبزی خرد شده، فلفل و گوشت را با هم مخلوط کرده، مدام  هم می زنیم تا نسوزد یا به اصطلاح ته نگیرد.

بهتر است برای تزیین این غذای خانگی و خوشمزه از نعناداغ و پیاز خلالی استفاده کنیم.

نوش جان

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *