فسنجان

فسنجان

مواد مورد نیاز برای هر نفر:
300 گرم گردو
300 گرم گوشت چرخ کرده یا 300تا350 گرم مرغ 4قاشق غذاخوری یا بیشتر رب انار
1 عدد پیاز متوسط
نمک، زردچوبه و شکر به میزان لازم
روغن برای تفت پیاز به میزان لازم

فسنجان

ابتدا پیاز را رنده کنید. گردوها را نیز دوبار آسیاب کنید تا حالتی مثل پودر سوخاری داشته باشد؛ نه خیلی درشت و نه به هم چسبیده باشد. اگر از گوشت مرغ استفاده می کنید بگذارید پخته شود.
درون مقدار کمی روغن، پیاز رنده شده را تفت دهید تا رنگش طلایی شود.
گردوی آسیاب شده را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت دهید. مرتب باید هم بزنید؛ کمی نمک و زردچوبه نیز اضافه کنید. سپس 4 لیوان آب سرد به مرور اضافه کنید.
اگر طی پخت به آب نیاز داشت کم کم اضافه کنید. از ابتدا آب، زیاد نریزید. سپس رب انار و نمک و شکر هم اضافه کنید. (شکر خورشت را براق میکند.)
از رب انار ملس استفاده کنید. البته بستگی به ذائقه افراد هم دارد. فقط رب را به یکباره اضافه نکنید؛ اجازه دهید خورشت بجوشد تا طعم رب، خودش را نشان بدهد.

فسنجان

گردو را که خوب تفت دادید به روغن می افتد. بعد از چند جوش،  شعله ی گاز را کم کنید تا فسنجان با حرارت ملایم جا بیفتد و حسابی روغن پس بدهد. (حتما تا جوش آمدن فسنجان، کنار اجاق باشید ممکن است سر برود.)
طعم آن را بچشید و پس از اینکه طعم مطلوب را بدست آوردید؛
اگر از مرغ استفاده می کنید و می خواهید داخل خورشت له نشود آن را سرخ کنید.
مرغ پخته شده را اضافه کنید؛ تا حدود یک ساعت مرغ با فسنجان بجوشد.
اگر از گوشت قلقلی استفاده می کنید، گوشت چرخ کرده و پیاز و نمک را ورز داده، قلقلی کنید و تقریبا در یک ساعت آخر پخت، به فسنجان اضافه کنید.
اگر دوست داشتید اواخر پخت می توانید چند قالب کوچک یخ اضافه کنید
تا به خورشت شوک وارد کنید و گردوها حسابی روغن پس بدهد.
پخت فسنجان حداقل به پنج تا هفت ساعت زمان نیاز دارد.
در آخر پخت فسنجان را تست کنید و چاشنی را بنا بر ذائقه ی خود تنظیم کنید.
اگر تمایل دارید خورشت فسنجان لعاب دار باشد، می توانید از چند عدد آلوبخارا نیز در کنار رب استفاده نمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *